Els graus universitaris, la residència per alumnes d’universitat, el material, el transport… Les beques són necessàries per la majoria d’alumnes que arriben a la universitat. Malgrat tot, guanyar una beca pot ser tasca difícil, especialment si no estàs preparat i mai t’has presentat a res. Mark Kantrowitz, un expert en beques i ajuts econòmics dels Estats Units ha trobat les claus per aconseguir una beca universitària ràpidament per pagar les diferents despeses que implica la universitat.
Aquests són els 6 consells útils per a assegurar-te la beca segons Mark Kantrowitz.
- Comença a buscar beques com més aviat millor:
No esperis fins a l’últim any de l’institut per començar la recerca o et perdràs les meitat de les dates límits per presentar-te. Hi ha moltes beques disponibles per a estudiants en els últims anys de batxillerat i no només per als que estan en l’últim. De fet també hi ha beques per quan ja et trobes a la universitat. Continua buscant fins i tot després de matricular-te.
- Respon tot el qüestionari:
Els llocs de beques ofereixen preguntes obligatòries i opcionals, que no molts responen. Per aconseguir obtenir uns millors resultats has de respondre a totes i cada una de les preguntes.
- Busca en els taulers d’anuncis:
A la universitat, a les oficines d’ajuda financera, a la llibreria o a la biblioteca trobaràs taulells d’anuncis amb informació útil sobre beques. Pren nota d’aquesta informació i no la oblidis per demanar la teva beca,
- Presenta’t a totes les beques:
Si t’ajustes al perfil que sol·liciten i compleixes amb els requeriments, no deixis passar les oportunitats. Busca beques menys competitives, amb sumes més baixes, ja que són més senzilles de guanyar i tot capital és positiu i ajuda a guanyar més grans i millors beques.
- Ajusta’t a les dates límits:
Utilitza un calendari i anota totes les beques que t’interessin. Construeix una llista de beques o tasques pendents per organitzar-te millor.
- Busca el teu nom a Google.
Com sabem, a internet podem trobar informació que no imaginem. Fes una cerca a Google amb el teu nom i assegura’t de tenir un perfil en línia professional. Utilitza una adreça seriosa de correu i neteja el contingut inapropiats i immadurs del teu compte de Facebook.